Saturday, September 23

New rules.

Assalamualaikum.

Hi guys! lama gila tak borak sini
so kalau I datang sini maknanya adalah tu yang I nak cerita
hehehe

so right now I'm continue-ing my journey as semester 7 student
It's a tough semester sebab aku tengah buat FYP 2
which is presentation on this 26th October 2017
lebih kurang dalam sebulan lagi
but that's not what I'm gonna cerita harini
biasalah, kalau datang sini biasanya nak bergossip
huhu

so today, I'm gonna joyah about my worst Ex-bf
sebab tetiba ada orang terasa I cakap dia worst so I'm gonna explain it in here, meh
Recently, my Ex punya Ex-girlfriend, we talk to each other
through DM on twitter
Actually, I'm the one who approached her first
you see, I hate her because of what she've done to me
but, tetiba I rasa "penatlah nak benci orang, benda dah lama and
she already broke up w/ him lagipun"
so just like that, I DM-ed her on her twitter
cerita punya cerita, gossip punya gossip ternyata
he's the biggest dickhead I've ever known my entire life! wtf!
dahlah talam and penunggang agama
while he's with me, dia cakap banyak benda pasal Islam
I know I tak alim mana, and he makes me feel worst!
you tahu tak cara dia macam mana? that one time, I ingat sampai harini
dekat kedai makan ke dobi entah, tetiba dia cakap pasal tajwid dekat I
so I macam dalam hati "okay dengar, Islam kan?"
Just tetiba doh dia mention tajwid baca al-Quran. No, I'm not saying it is bad, cuma yknow bila seseorang tu cuba berlagak alim secara tiba tiba, yknow how annoying is that?
I masih punya belas kasihan so I'm not gonna tell you more about his aib
 dah kenal dia lama sebab kitorang dalam kelas Techno sesama and dia budak group I
but start rapat tu dalam sebulan dua, couple pun sebulan je weh
hahaha and hes fucking 20 y/o at that time
and I'm the fucking idiot here -,-
macam mana tah boleh kena tipu dengan budak bawah umur macam dia
yang I tak boleh blah, dia akan buat something yang sweet nak mampos
yang akan buat semua perempuan ingat dia serious about the relationship
ada sekali tu, pukul 2 pagi, I dah in my pajamas and nak tidur
dia tetiba suruh I siap sebab dia dah nak sampai rumah I
masa tu belum couple pun weh
dia datang wehhhhh,  pastu I tanya kenapa tetiba kan?
you know what he said to me? "RINDU"
fuck off
what else eh? ha! dia pernah teman I balik naik train
padahal budak rumah i semua ada masatu, I'm not alone at that time
I masatu I macam "wah sweet nak mampos weh, serious lah doh mamat ni, I'm not gonna let him go"
sebab after that banyak lagi benda sweet dia buat tapi I malas cerita sini. tak berbaloi pun
so I macam anggap dia serious lah dengan I
but, tiap kali I tanya kita ni macam mana
dia macam teragak-agak nak jawab
so, hahahahaha I paksa dia couple dengan I hahahahaha
what??? dia buat benda-benda macam tu buat dia tak nak in a relationship
I'm a girl, bila orang buat cemtu kat kita, kita nak dia
kita nak dia jadi boyfriend kita, and not orang lain punya bf
and guess what? masa dia dengan I, dia duk menggatal dengan orang lain
and another thing, dia jenis rapat dengan perempuan tau
I ni bodoh, bila bercinta je jadi bodoh
so apa pun dia buat i marah, tapi i tak boleh nak halang
sebab I takut dia tinggalkan I
so satu hari tu, I check whatsapp dia, berlambak pompuan
tapi I tak boleh nak buat apa, sebab dia kata tu semua kawan dia
tahu alasan dia apa dia selalu rapat dengan perempuan?
dia kata sebab adik beradik dia semua perempuan, so dia lagi selesa dengan perempuan and cepat rapat berbanding dengan lelaki. haha
i masatu "k takpe, i makwe yang memahami"
abah dia woi!
kitorang break pun sebab I yang mintak
masa I dengan dia, I cry the entire time
mostly setiap malam babe
I tak tahan lah sakit setiap masa, mental I sakit
tahu tak masatu I dah tahu dia in love with someone else
he told me himself. memula taknak ngaku
but then I tanya tanya, dia ngaku
how the fuck you can fall in love with two people in the same time?
I suruh dia pilih, antara I atau girl tu
dia cakap dia tak tahu, but dia lagi sayang banyak kat girl tu
he said that straight to my face
I dah jadi girlfriend dia masatu, how could he?
so I bagi dia masa seminggu, pilih I atau that girl
or I will pick for him
so dah seminggu, dia dah start serabut masatu
and buat buat pergi putrajaya sensorang, tanak whatsapp I sebab dia cakap he need some time alone
in the end I yang pilih untuk dia, I pilih untuk undur diri
I tak nak jumpa dia tau. at that time I kat mersing
dia cakap balik KL nak jumpa, dah break buat apa nak jumpa doh?
but he insist nak amek I kat TBS then break up
I bebetul sayang dia masatu and I fikir "tak apalah, jumpa untuk last time"
tapi tahu tak tu lagi menyakitkan
I jenis kalau sayang, I sayang orang tu wholeheartedly, that's how pathetic I am

sampai hari I balik KL tu, dia amek  kat TBS
dalam kereta woww awkward weh
yelah sebab dah tahu jumpa untuk break kan?
so dia hantar I straight to home. tapi tak keluar kereta hahahaha
kat dalam kereta tu parking tu dah macam drama
I cry my heart out, and dia pun acah acah nangis weh
sampai bengkak mata hahahaahahha anak tetek punya jantan
tetiba, dia bagi I surat. break kena ada surat ke bodoh?
suratnya I dah buang lama dah haha. takde makna pun surat tu
after that, boleh pulak kitorang dua mata bengkak ni pergi makan McD
hahahahahaha anak babi betul lah
sebab dah nangis nangis tu I lapar hahahahahahaha
so lepastu balik. you all tahu kan I kalau break jadi meroyan tahap nambelas
I tak move on weh. I call dia tiap malam rasanya, I tak ingat
selama 3 hari kot. pastu housemate I semua marah and amek phone I delete number dia
yelah, sebab I bangun dari tidur je nangis, buat apa apa pun nangis
yang I tak nangis cuma tidur je
and masatu 3 hari I tak makan langsung, cuma minum air, sumpah.
tapi gigih jugak nangis hari hari
and tetiba one day, dia block semua social media I. everything
after that, dia block semua budak rumah I
padahal, budak rumah I semua kawan dia. tak tahu dia kenapa
so sampai harini kot dia still block I. idc at all haha
Sekarang ni according to her Ex-gf dia sibuk nak try tweetfamous/instafamous and mostly berkenan juga kat dia. Oh well, sweet talker kot, siapa je tak termelekat

semua yang I cerita ni, semua dia dah cerita kat Ex-gf dia tu
hahahaha dasar pompuan
function cerita? and I bet, dia cerita jugak kat kawan kawan perempuan dia yang lain. sebab lepas break tu I ada stalk dia juga. and diorang cam perli perli gitulah
so berbalik pada Ex-gf dia tadi. kesian dia
dia kena break masa birthday dia
And guess what? Break sebab dia suka pompuan lain juga. Siap dating belakang Ex-gf dia tu kot dengan tweetfamous
but gladly, dia ada orang baru yang much better dari jantan tak guna ni
kitorang gossip banyak gila sampai penat jari type. sampai dia "jap ceh, jap lagi sambung, nak drive, banyak nak cerita ni" hahahahaha

I cerita ni semua nampak macam I still ada perasaan kat dia kan
but not at all, I cuma teringat and I rasa marah sangat.
tapi lepas ni I dah tak hengat pun pasal dia haha
yang pasal i approached Ex-gf dia tu, I tak tahan sebab kitorang satu kampus
and I tak tahulah Allah menguji ke apa haha
I pergi mana mana mesti jumpa dia, and I rasa marah sangat
marah bukan sebab I nak lagi kat lelaki tu
tapi sebab kenapa dia sanggup buat kat I macam tu
dia perempuan, and I perempuan. so dia patut faham kan?
but now, seriously I dont have any grudge towards her anymore
we already clarify everything between us, and we are good
and I'm totally glad I DM-ed her
now I'm in peace everytime I see her
tapi sebenarnya lepas borak kat DM tu tak pernah terserempak pun lagi
but I'm sure I'll be cool with that

pengajaran yang I nak cerita kat sini, even the sweetest person ever can break you heart juga. So stop hoping too much on people
kesan nya sampai sekarang kat I. I takut kena lagi macam ni
dalam bebanyak orang I jumpa, I paling menyesal kenal dia
honestly, I jarang menyesal kenal orang sebab bagi itu semua ada pengajaran dia
orang selalunya tanya I, "kalau ada peluang nak balik ke masa lampau, ada tak benda yang kau nak betul kan seh?"
I akan jawab tak. sebab semua tu pengalaman dan pengajaran that what makes me the person what I am today
But he is the first person yang I menyesal sangat kenal haha. I hope he know that.
I harap tak ada lagi lah perempuan lain luar sana yang kena macam I dengan Ex-gf dia. Kesian lah. You ada kakak, adik, and maybe anak perempuan nanti. What if some "boy" buat macam ni dekat diorang. What would you do? Smh

I have much better partner right now, and I'm so glad I meet him. Insya'Allah ada jodoh, hingga ke Jannah nanti. Amin :)

so that's all. till next time I nak menjoyah lagi I datang sini
daaa!